Hoe wordt het gespeeld?

 

talentenspel-gespeeld.pngIeder draagt iets kostbaars in zich
dat in geen ander te vinden is.
Dat te vinden is zijn weg.

Martin Buber

 

 

 
In het Talentenspel maken we gebruik van de metafoor van het innerlijke koninkrijk. In het eerste deel van het spel kies je uit ruim tachtig archetypische talenten er twaalf die jouw innerlijke koninkrijk vertegenwoordigen. Middels visualisaties maak je kennis met deze talenten, je ontdekt wat ze voor je doen en wat ze nodig hebben. Je lost innerlijke conflicten op, laat talenten samenwerkingsrelaties met elkaar aangaan en je krijgt helderheid over hoe je ze kunt inzetten in je leven.
 
In het tweede deel van het spel geef je je talenten een plaats op de Levensboom. Hiermee krijg je inzicht in de plek die deze talenten voor jou innemen. Welke talenten gebruik je voor jezelf, voor je werk en voor je persoonlijke ontwikkeling? En welke talenten dienen bij uitstek je levensmissie?
 
Dit alles levert waardevolle informatie op over hoe je je talenten effectiever kunt inzetten. Het bijzondere van deze methode is dat je op een snelle en speelse manier inzicht krijgt in wat jou werkelijk drijft en dat je je steviger wortelt in jouw persoonlijk leiderschap.
 
Onder het spel ligt een rijke voedingsbodem, gevormd door: archetypen, mythen en sprookjes, de leer van de vier elementen (aarde, water, vuur en lucht), de mystiek van de twaalf, de reis van de held en de kabbalistische levensboom. In het spel is het werk van Carl Gustav Jung en van Joseph Campbell herkenbaar.
 
Er zijn verschillende manieren om het Talentenspel te doen. Je kunt een individueel traject doen of deel nemen aan een groepsworkshop. Een individueel traject bestaat doorgaans uit zo’n vier tot vijf sessies van elk anderhalf tot twee uur. In een groepsworkshop werken de deelnemers individueel met het spel. De onderlinge uitwisseling tussen de deelnemers, waarbij je vaak tot verrassende inzichten komt, geeft een eigen dynamiek en meerwaarde.
 
Maar er zijn meer vormen mogelijk om met het spel te werken. Je kunt bijvoorbeeld het Talentenspel samen met je partner doen. Dat geeft je niet alleen een dieper inzicht in jezelf en je partner, maar ook in de relatie en wat daarin misschien als thema speelt. Ik word soms ook wel gevraagd op een familiedag: broers en zussen willen elkaar door middel van het spel eens op een andere wijze ontmoeten. 
 
Kortom, er is heel veel mogelijk. Als je belangstelling hebt of een vraag, neem dan gerust contact op. Dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken.

 

Reacties gesloten.